mimarlar odası seçimleri vesilesiyle MİM grubu hakkında internette neler konuşulduğunu merak ettim, arkitera'dan sonra en fazla yorum/eleştiriyi ekşisözlük'te buldum şimdilik. Yazılanların tamamını merak edenler için link:
mimarliga yol acin
Hepsi de seçim öncesinde yazılmış 3 tane yorumu buraya eklemek istiyorum.
Alıntı:
23. projelerden işine geleni dava etmeyi ama bazılarına dokunmamayı alışkanlık edinmiş şu anki yönetime karşı oluşumdur.
büyükdere caddesi'nde kanyon gibi inanılmaz emsal (kullanılan metrekare oranı) verilen bir binaya oda vize verecek diğerlerine vermeyecek.
bazı önemli ancak sermayeye hizmet eden davalar açacak (destekliyoruz) ancak sadece kazandıklarını üyelerine duyuracak.
şu andaki oda'nın sunduğu dönem raporundaki hukuksal çalışmalarda bir tane kaybedilmiş dava yok.
ama daha yakında, kendi düzenlediği yarışmada birinci olan kendi üyesine para vermedi bu yönetim. sonra o mimar da 40.000 ytl'lik ödülü faizi ve mahkeme masrafı ile aldı. o üye soruyor. hakettiğim parayı neden vermediniz de faize bıraktınız bilmem kaç kişinin aidatını bu yolda mahkemelere döktünüz diye.
oda'nın içinden gelen biri olarak soruyorum; detayları bildirmeden, odaya muhalif olan herkesin aslında "iş bitirmek işini geçirmek" derdinde olduğunu iddia etmek de nedir?
iş geçiren bir mimar değilim, projeci olmaya çaışıyorum ama yarışma projelerinde sadece. kazandığımız da oluyor ilk elemede elendiğimiz de. bu oda yönetiminin kötü olduğunu iddia ediyorum. mimarlıktan çok paralar kazanmadım, kazancak gibi de değilim. öğretim görevlisiyim maaş ile geçinirim. ancak bu odaya muhalifim diye, ne akp'nin uşağı olmadığım kaldı ne de sermaye bağlılığım ne de kapitalistlerin oyuncağı olmadığım. hepsini diyorlar maaşallah. siyasi ırkçılık ve ayrımcılık
oda'nın açtığı bazı davaları takdir eder, arkasında durur hatta gerekirse bir mimar bir vatandaş olarak altını imzalarım. yapmadığımız şey de değildir.
ama gel gör ki 15 yıldır bu adamlar aynı yerdeler.
hiç mi yanlışları yoktur hiç mi hatası yoktur. icra ile üyenden para tahsil ediyorsan o parayı nasıl harcadığını da anlatman gerek.
avukatlarınız neden yıllardır değişmiyor. herşeyi her yeni oluşumu biliyor mu bunlar.
oda yönetimine karşı olan herkes, oda'nın muhalif duruşuna mı karşıdır. oda'nın şimdiki yönetimi, "akp iktidarı istedi o yüzden bize karşılar" deyince hemen her muhalifin akp'nin adamı olduğuna inanan saftiriklerden misiniz?
bu oda demokratikse neden hala 15 yıldır aynı adamlar tarafından yönetiliyor. istanbul'da onlar gibi adam mı kalmadı.
bilişim teknolojilerinden bihaber ve tabii ki bilişim olayını "kurs"dan başka bir şey olarak görmeyen bu yönetim, sadece kendi verdiği eğitimleri kredilendirmekte ve bu eğitimleri de yönetim raporunda "gelirler" listesinde "iyi para kazanacağım" diye göstermektedir.
gidiniz bakınız, yönetim raporuna.
yönetime talip olan taraf da akp ya da başka bir parti işbirlikçisi ya da iş adamı gibi gösterilemekte bu da çok çirkin olmasında rağmen ne yazık hemen kanılan bir kandırmaca olarak ortaya çıkmaktadır.
dikkatli olunuz.
|