Alıntı:
Orijinal metin architurk tarafından gönderilmiş
Neden bu forumda paylaştığımız hemen her fikrin arkasından kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz? Yazdığınız şeyler biri tarafından bir noktasından tutuluyor ve yerden yere vuruluyor. Sonra o kişi ile soru cevap şeklinde ağız dalaşına giriliyor.
Ben bu forumu bir düello alanı değil bir paylaşım ve bilgilendirme alanı olarak görüyorum. Fikirlerim ne kadar yanlış, tehlikeli olursa olsun değer verilmesini ve iyiniyetle eleştirilmesini bekliyorum. Benim için fikirlerim değişmez şeyler değil. Onları paylaşmak ve geliştirmek için buradayım. Tek bir doğruya ve iyiye inanmıyorum.
Sürekli birbirimizi pohpohlayıp "aman ne iyi ne güzel geçinelim gidelim" demek istemiyorum. Kavga da edelim yeri geldiğinde, doğru bildiklerimizi savunalım, bir süre önce savunduğumuz fikirlerin aslında o kadar da doğru olmadıklarını iki mesaj sonra kabul edebilelim. Beni rahatsız eden nokta yazılanları okurken "acaba bu yazının ne açığını bulsam da eleştirsem" yaklaşımı. Bir şeyleri paylaşırken tüm forumu karşımıza almış gibi hissetmek yerine, hep beraber daha iyiye gittiğimizi hissetmek istiyorum.
Burada kendimizi anlatmayı, karşıdakini anlamayı, eleştirmeyi, eleştirilmeyi ve bunları anlatımı en zor olan yazı dilinde yapmayı öğreneceğiz umarım.
|
Çok güncel geldi bana, sizi kutluyorum ve sakıncası yok ise yanaklarınızdan öpüyorum...
Esen Kalın...