MB-INTEL S5000XVN (SAS), Dual Core Xeon, Pcıex16, 1333Mhz,ECC
VGA-PNY QUADRO FX 3500, 256 MB, PCIex16, Dual DVI Out
CPU INTEL XEON (Quad Core) E5335- 2.0 Ghz, 8MB Cache 2 adet
HDD-SEAGATE, SERIAL ATA II, NCQ, 500 GB, 7200 Rpm , 2 adet
2 GB Dual KIT FB, (2x1GB) ECC Fully Buffered, DDR2- (min 2 adet tavsiye ederim (8 adet 8 GB kaymaklı ekmek kadayıfı olur

ama biraz tuzlu olur)
SERVER KASA INTEL SC5299 WS, (670 WATT PFC, USB) Siyah. Bilgisayarı açtığın sırada yanında uçak kalkıyor ama windows açıldıktan sonra ses normale dönüyor. İlk açılışta korkmayın (tecrübeyle sabittir, korkulmuştur

)
Biz yukarda yazdığım ekran kartının 640 MB olanını almıştık. Tahmini fiyatı 1800 $ . (işyerini 1800 $lık bir ekran kartı almak için ikna etmek biraz problemli olabilir

256 MB ne kadadır bilmiyorum ama eğer bu kartı aldırabilirsen Nvidia nın sitesinden bu karta uygun Maxtrim driverını indirmen gerekiyor. Bu driverla ekran ne kadar yoğun olursa olsun kolay kolay takılmazsın.Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir rivayete göre gene bu driver sayesinde Renderada yardım ettiği söyleniyor ekran kartının

Henüz Max2008 için driverı çıkmadı ama MAx9 için var.
Bu yazdığım liste 4-5 ay önce alınmış bir sistem. Gerekirse güncelletirsin. En azından kafandakini anlatmanı sağlar bilgisayarı alacağın yere. Biz aldığımızda 6000-6500 $ civarı tutmuştu toplam sistem. Ancak v-ray ile render alırken ekranda 8 tane bucket görmek ayrı bir keyif

Tek problemi eve gittiğinde kendi bilgisayarında biraz acı çekebilirsin
Burdan reklam yapmış olmak istemem ama biz bir çok bilgisyarcıyla görüştük. Çoğu yardımcı olamadı. Hatta bu kadar RAM'i ne yapcaksınız ki Türkiye ' de 2 GB ram den daha fazlasını kullanan program yok

gibisinden komik uyarılarda aldık. (Sanırım yurt dışında varmış

) Bu yüzden Eksen bilgisayarla konuşmanızı tavsiye ederim. Çok yardımcı oluyorlar.
Bol şans...