Nihayet ÇDTM Yönetim Kurulu'nu açıkladı.
Bu isimler neler yapmışlardır, ne iş yaparlar, kimdir? Oy kullanacağım kişilerin kim olduğunu tanıma hakkım yok mu?
Ahmet Tercan'ı mimar olarak hepimiz tanırız.
Eyüp Muhçu'nun Arkitera Forum'da bir tartışmada biraz konuşulduğunu biliyoruz. Eh biraz Günhan Danışman ve İncedayı hakkında fikrimiz var...
Oy isteyen bu isimlerin acilen kamuoyu ile özgeçmişlerini paylaşmaları gerekir.
Alıntı:
TMMOB
MİMARLAR ODASI
İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ
40.DÖNEM
(2008–2010)
Çağdaş, Demokrat, Toplumcu Mimarların
Yönetim Kurulu Adayları
................................................................................ .......................................................................
• Mesleğimizle ilgili konularda çağdaş, bilimsel yöntem ve anlayışı desteklemek ve geliştirmek,
• İstanbul’un kentsel dönüşüm sürecinde, son dönemde giderek yoğunlaşan hukuk dışı uygulamalarla mücadele etmek,
• Özelleştirmeler ve ayrıcalıklı imar uygulamaları yoluyla kentsel mekânın kamu yararı önceliğini yitirmesine “dur” demek,
• Toplum yararını tartışmasız olarak kişisel çıkarların üzerinde tutmak,
• Toplumsal sorumluluk duygusunu meslek alanında yaygınlaştırmak,
• Serbest dolaşım ile ilgili dayatılan yasal düzenlemeler sürecinde, ülkemiz mimarlarının haklarını korumak ve mesleğimizin niteliklerini geliştirmek,
• Artan küresel sorunları (savaşlar, kültürel tahribat, iklim değişikliği) mimarlık gündemine taşımak ve bu konularda ulusal ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmek,
• Adaleti, hukuku ve kurumsallığı mesleğimizde her türlü sürecin temel ilkesi kılabilmek,
• Mimarlık kültürünü kentlilerin gündemine taşımak, kentsel sorunlara karşı mimarlık ve kent dayanışma platformlarını yaygınlaştırmak,
• Uluslar arası Gayrimenkul Piyasasının rant projelerine ve sözcülerine geçit vermemek,
• Demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını Mimarlar Odası’nda devam ettirmek,
• Mimarlığın toplumcu, ilerici, aydınlık, yaratıcı yüzünü hayata taşıyabilmek için,
• Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz.
Mimarlar Odası Toplum Hizmetinde, Toplum Hizmetinde Mimarlık !...
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yönetimine ve çalışma alanlarına çalışma gruplarıyla bir bütün olarak adayız!
Yönetim Kurulu Üyeliği Adayları
Asıl :
1. EYÜP MUHCU
2. H.H.GÜNHAN DANIŞMAN
3. CEMAL SAMİ YILMAZTÜRK
4. ÖMER MUTLU
5. DENİZ İNCEDAYI
6. TORES DİNÇÖZ
7. TUNCAY GÜRPINARLI
9. BAHATTİN ALPASLAN
10.GAZANFER KARLICA
11.AHMET TERCAN