|
Selamlar,
Tartışmayı zevkle takip ediyorum ve bence atlanılan veya yeterince anlaşılmamış(anlatılamamış) bir nokta var.
Sayın Ömer Yılmaz, bazı şeyleri kanıtlarıyla ortaya koydu ve sanki onlar atlanıldı ateşli tartışma sırasında. Aslında ben onların biraz da zor anlaşılır olduğunu düşündüğüm için katılmak istedim.
Şöyle ki;
İlk önce bilmeyenler için bazı şeyleri açıklamak gerekiyor.
IP: Internet Protocol demektir. İşimize yarayacak olan açıklaması ise şudur: İnternette aktarılan hertürlü paket veri bir IP paketinin üzerinden yollanır/alınır. Yani internet ağındaki adresinizdir IP'niz.
İkinci olarak ise şunu anlatmak gerekir; internet üzerinde aldığınız bir domain name (özetle site adı) için resmi işlemlere girişildiğinden isminizi kullanmak durumunuzdasınızdır ve biraz araştırma yapan bir kişi o domain'in kime ait olduğunu bilebilir.
Varmaya çalıştığım nokta şu(eğer eksik veya yanlış bilgiler veriyorsam da Ömer Yılmaz beni düzeltsin, benden daha hakim olabilir bu konulara) :
1.Örnekte anladığım kadarıyla ulaşan 2 adet mail var. İki mail de aynı ip üzerinden gönderilmiş. Biri Mimarlar Odası adına geliyor, diğeri ise şu andaki mevcut yönetimin seçim için oluşturduğu grup adına. Hem de mailleri düzenleyen/yollayan kişi odanın Büyükkent Şube'sinin web işlerinden sorumlu kişisi.
Yani çıkarılması gereken sonuç; mevcut yönetim odanın kaynaklarını ve personelini kullanarak, seçim propagandası yürütüyor.
2.Örnekte ise araştırmasını yapan Ömer Yılmaz, mevcut yönetimin seçim için oluşturduğu grubun internet sitesinin sahibini araştırmış içinde ilk olaydan kalma bir şüphe ile. Vardığı sonuç şu, Büyükkent Şube'nin internet işlerinden sorumlusu Kadir Bey (tanımıyorum, töhmet altında bırakmak istemem, kanıtlardan sonuçlar çıkarıyorum), aynı zamanda bu grubun (Çağdaş, Demokrat, Toplumcu Mimarlar Grubu) internet sitesinin de kurucusu/yöneticisi.
Buradan çıkarılması gereken sonuç da şu; ya bu grup odanın kaynaklarını ve personelini kullanarak seçim propagandası yürütüyor ya da yasalarda oda yönetiminin oda personelini istediği gibi kullanabileceği yönünde bir durum var.
Tabloya daha sade olarak böyle bakınca, Ömer Yılmaz'a hak ve destek vermek çok daha büyük bir önem kazanıyor bence.
ekşisözlükteki komikler gibi bitireyim ben de
-etik mi demiştiniz
+etiksiz iş yapıyorsunuz, akp yanlısısınız
-etik diyorum, akp diyorsunuz
+durumu istediğin gibi anlıyorsun, kendine yontmaya çalışıyorsun, projecisin sen
-bu etik'i ilk önce siz dile getirmiştiniz değil mi? yazık..
En son indistinct tarafından düzenlendi : 24-01-2008 07:02.
Nedeni: yanlış kelime seçimi.
|