Tek Mesaj Görüntüle
Eski 23-01-2008, 23:39   #101
Hasan KIVIRCIK
Arkitera Üyesi

Ömer Bey,
Bu sıkıcı durumla daha önce iki buçuk defa daha karşılaştım. İki dönem biliyorsunuz mimdap grubu olarak demokratik yarışa girdik ve hakkımızda akla gelmez iftiralar söylendi. Bu defa dediğiniz gibi aynısı versiyonlarıyla sürüyor.
Ben destek imzamı attım, yönetimdeki 'toplumcu, demokrat, çağdaş' grubu değil "Mimarlık için mimarlar" grubunu destekliyorum.
Bu destek kafamda şubenin gazeteler verdiği o korkunç bölücü, ötekileştirici, herkesi Akpartili sayan ilanı sonucunda oluştu. Ve bunun üzerine "gidilen yol ile amaç arasında çok sıkı ilişki vardır" diye bir yazıyı hemen kaleme aldım. Bu metin ülkemizde aylar öncesinde denenen talihsiz bir ayrımcılığın izlerini taşıyordu.

Bir seçim alacaksınız diye her şeyi karalamak, kötülemek, şahsiyetler üzerinde dedikodu yapmak, isimleri lekelemek,.... sonra çağdaş olmak. Her türlü karartmayı yapmak, yönetim erkini elinden hiç bırakmamak ve sonra demokrat olmak. Mimarları iş alıyorlar, sermaye işbirlikçisi, yağmacı demek ama kendi dar gruplarının propagandalarını oda kaynakları, oda iletişiminden yapmak ve sonra toplumcu olmak.

Bu kavramlar bu ülkede işte bu gibi grup ve şahısların elinde boşaldı. Artık demokrat, çağdaş kelimeleri bu lekelenmelerden dolayı daha az anlam taşıyor.

Yolun sonuna gelindiğini görüyorum. Herkesi akpartili, çıkarcı ilan eden grubun iletişimden yaptığı usulsüz kaynak kullanımını siz çok güzel belgelediniz. Bu buzdağının küçük bir kısmıydı. Bir büyük kısmını da biz bulur çıkarırız, kamuoyunu aydınlatırız, gerçek yüzlerini gösteriririz diye umuyorum.

Ben de sizin şahsınızda Arkitera'nın bu asil davranışını, mimarlığın yanında yer almalarını, yıllardır süren kötü yönetime dur deme fikrini uygulamaya sokmasını yürekten kutlarım.

Son sözüm, yine de "herşey temiz olsun" dur. Başarıya giden yol enrikalarla örülemez. Kötü söz sahibini de bağlar. İnanmadığı hiç bir şeyi yapmayan biri olarak, yolunuz-yolumuz açık olsun diyorum.
Saygılar
Hasan KIVIRCIK offline   Alıntı Yaparak Yanıtla