Tek Mesaj Görüntüle
Eski 23-01-2008, 22:10   #96
USTABASI
Arkitera Üyesi

USTABASI'in Avatar'ı

Soru: Yukarıda linki verdiğiniz Almanya örneğinde profesyoneller aynı zamanda yönetim kurulu üyesi mi? Mimarlık eğitimi almışlar mı yoksa yapacakları işin uzmanı olan profesyoneller mi?

Ömer Yilmaz`in sordugu soruya cevap:

Listenin tamamini islemem cok gerekli degil ama en yukaridaki bir kac ismi verebilirim,
mimarlar odasi müdürü konusunda egitim almis üniversite mezunu bir isletmecidir ve mimarlikla alakasi yoktur müdür muavini ise avukattir,
muhasebe ayni sekilde konunun uzmani olan bir mali danismandir, kayit komisyonu baskani avukattir ancak diger üyeler her bransdan bir mimardir (mimarlar odasi 4 meslek gurubunu bir arada bulundurmaktadir (mimarlar, ic mimarlar, peyzaj mimarlari ve sehir plancilari)

Basin yayin bölümünün basindaki arkadasi yakinen tanirim kendisi meslekte deneyimli bir gazetecidir ve iyi bir yayincidir mimarliktan anlamaz anladigi tek sey yayindir

yöneticiler ayni zamanda komisyon üyesi olabilirler ancak profesyonellerin calistigi müdüriyette görev alamazlar , müdüriyet zaten ayri bir birimdir orada emekli olursunuz.

yöneticiler odaya hergün gelmezler hem ne gerek varki profesyonel kadro zaten gerekli alt yapi calismasini yöneticinin önüne koyar.

yöneticiler mimarlila ugrasirlar ayni zamanda kendilerini sectiren mimarlik kamuyouna hesap vermek durumundalar , durum özetle böyle

almanya mimarlar odasi türkiye örnegine en benzeyen kurum oldugu icin orayi yazdim eger hollanda veya bir baska ülkeyi alsak is iyice anlasilmaz olur
almanya türkiye mimarlik camiasinin ezberine en uygun ülke eger ezber bozmak istenmiyorsa incelemekte fayda var
USTABASI offline   Alıntı Yaparak Yanıtla