Merhaba,
gördügüm kadariyla tartisma cok yanlis bir zeminde yürüyor.
Mimarlar Odasinin idari islerini yürütecek yasal bir kurumu olmayinca dogal olarak yönetim kurulu durumdan vazife cikararak ayni zamanda müdüriyet görevinide yürütmekte ve dolayisiyla iki görev birden yapmakta hal böyle olunca uzun yillardan beri kurumda calisan kisilerde hedef haline gelmekteler buna birde bizim öküz altinda buzagi arama kültürünüde ilave ettikmi mimarliga yol acin adinda bir tablo ortaya cikmakta.
uzun yillardan beri odanin müdüriyetinde calisanlar konusunda asagidaki linki tikladiginizda karsiniza bayagi bir kabarik liste ciktigini göreceksiniz , bu listedekiler eger bir aksilik olmazsa orada emekli oluncaya kadar calisacaklar ve bundan dolayida o kisileri suclamak kimsenin aklinin ucundan bile gecmeyecektir.
örnek verdigim oda müdüriyeti Almanya NRW Mimarlar Odasi
AKNW - Wir über uns - Gremien/Geschäftsstelle - Geschäftfsstelle
yine ayni odanin asagida linkini verdigim sayfasina baktiginzde yine kabarik bir yönetim kurulu listesi göreceksiniz bunlarda
cesitli mimar listelerinin demokratik usullerle ve nisbi temsil usulü secimiyle yönetime gelmis bir yönetim kuruludur, her 5 yilda bir secilirler
AKNW - Wir über uns - Gremien/Geschäftsstelle - Vorstand
tüm organlar ayni sekilde 5 yilda bir secilir yaklasik 200 kisiye yakin bir kitle bkz. asagidaki linkteki liste
AKNW - Wir über uns - Gremien/Geschäftsstelle - Vertreterversammlung - Listen und Listenplätze
5 yil süreyle görev yapan bir kisi kazara 2 dönem secildiginde karsimiza 10 yil gibi bir sürec cikarki böyle bir süre türkiye sartlarinda zinhar olmaz

damgalar hazirdir
bence kisilerle ugrasmak yerine sistem konusunda kafa yormak gerekecektir
farzedelimki cok sikayet edilen oda yönetimi degisti ve yeni bir kadro isbasina geldi , bu yeni gelenlerin ayni sistemi yillarca elinde tutmayacaginin garantisini kim verecek
sonra cok sikayet ediliyorda neden sikayet edenler kendileri bir insiyatif olusturup yönetimde yer almadilar,
bir kurumun basinda amatör olarak bulunmasi gereken kisiler süre uzadiginda otomatikman profesyonellikle suclanirlar bu dogaldir
bir an önce profesyonel kadronun ve amatör kadronun ayrilmasini saglayacak yasal bir düzenlemeye ihtiyac var
murat artunun mimarlar odasi mimarlik icin var söylemine katilmiyorum
eger böyle bir sey gerceklesirse üyesine yabanci sadece mimarlik düsünen bir mekanizma karsimiza cikarki istenen bu degildir bence oda hem mimarlik icin hem kamu icin hemde üyesi icin varolmalidir