|
Bu sabah ODTÜ Mezunları listesine Behiç Ak mesajı gönderildi. Gönderen de şimdiye kadar yazdıklarını takdir ettiğim bir kişi. Birkaç mesaj yazarak gönderinin tez içermediğini ve sadece suçlama amaçlı olduğunu belirttim, gönderene bazı sorular sorarak bu mesajı listeye ulaştırarak suçlamalara katılmış olduğunu anlattım. Gönderen kişi de mesajı sadece bir karşı görüş olarak yolladığını yazdı ve sorularımı onların yanıtlamasının uygun olacağı gerekçesi ile M. O. yöneticileriyle Behiç Ak'a iletmek için izin istedi. Gönderebileceğini yazdım.
İsim ve mesaj metnini etik gerekçelerle buraya yazmıyorum. Ancak görünen o ki, her ortamda ve platformda yoğun bir mücadele sürdürülüyor. Benim örneğimde olduğu gibi ilgisi ve bilgisi olmayan kişiler bile sadece tanışıklıkları nedeni ile bu tartışmanın içine girebiliyorlar. Bu sebeple yanıt vermekte ve açıklama yapmakta çekingen davranılmaması gereği ortaya çıkıyor. Suçlamalara yanıt vermek ve bilgilendirmek için tüm olanaklar kullanılmalı diye düşünüyorum.
Sevgi ve saygılarımla,
Mithat Akman
|