Tek Mesaj Görüntüle
Eski 23-01-2008, 16:58   #86
ÇelikErengezgin
Forum Üyesi

Arslan parçalar,

Bir gün, konu başlığı ibarenizdeki gibi "Mimarlık İçin Mimarlar" yerine "İnsanlık İçin Mimarlık" demeyi öğrendiğinizde sıkıntılarınız sona erecektir. "Gençleri desteklemek gerek" diyen ben dahil dinozorlar şunu bilmelidir ki, o gençler kendiliklerinden ortaya çıkacak cesareti bulamadığı sürece yaşlı pimpirikler boşuna bekler.. Peki neden bulamıyorlar o cesareti derseniz, dönüp kendinize bakınız.. "Ben var ya ben" demekten vazgeçip, hanginiz yüreklendirecek bir söz söyledi ki onlara.. Hanginiz "artık sıra sende" deyip güle oynaya yerini terk etti ?. Hangi kurtlar sofrasında gençler akla geldi ?.. Hangi hoca efendi, "sen mimar olamazsın hiç ümitlenme" yerine "sen önce insan olmalısın, gel benimle" diyeblldi ?..

İnsan yiyen makineye çevirdiniz öğretim kurumlarını.. O sistemin ürünü olan kişilerin kendilerini dar bir alana kapatmasından da sonunda rahatsız oldunuz.. Uzaydan mı geldi o yöneticiler ?.. Siz ürettiniz !.. Çoğunuzun bu çarpık gidişin yolcusu olduğunu gözlemlediğimden, başkaldırı niyetine imzaladığınız bu manifestoyu anlamsız buluyorum.. Destekliyormuş gibi görünüp gençleri kendinize güldürmeyin !... Mimarlığa, "değmesin yağlı boya" diyerek yol açılmaz. Hele bir "insanlığa yol açın". Ulvi mesleğiniz için, yok efendim kutsal telif haklarınız için endişelenmek yerine halk için ülkeniz için kaygılar taşımayı öğrenin. Geleceğe aydınlık yollar açın, mimarlık da o yoldan güle oynaya geçer merak etmeyin....

Hoş olmuş , ferah olmuş, bilmem ne ekolünden olmuş, üç dört güncel ve genellikle ithal formu bol bulamat kullanmışlık sığlığında tasarımlar yapan, beton dahil başa bela, alüminyum dahil enerji canavarı malzemeler üzerine yoğunlaşan varyasyonlarda ısrar edip, sürdürülebilir bir gelecek için en ufak bir kaygı taşımayan, beton yada çelik yapıyı ahşap kapladığında doğaya saygı gösterdiğini sananların aklına şaşıyorum. Güneşin nerden doğduğunu bile önemsemeyen rüzgar ne işe yarar bilmeyen, trafo binası yerleştirir gibi kentsel tasarımlar yapan yön fakiri mimarların cemi cümlesini kınıyorum.. Böyle giderse olmayan bir Türkiye üzerinde tartışacak bir şey de kalmayacak.. Sizler “o olsun, bu olsun" diye tartışırken enerji bedellerini ödeyemez hale gelecek olan ve bu bedelin yarısından sorumlu olduğunuz güzel ülkeyi tek bir kurşun atmadan ele geçirecekler a dostlar.. Önce uyanın ve sonra uyandırın..

Evet geçler, sizlere destek yüzlerce imza yerine, sadece “bir” gencin yada genç grubun dile getireceği kaygılar ve liderlik beklentisi benim için çok daha değerli ve yüreklendiricidir. Sığınmayın arkasına gölgelerimizin. Çıkın isminizle ortaya. Güneşi alnınızda hissedin !..

68’in göbeğinden bir mimar..

Çelik Erengezgin
ÇelikErengezgin offline   Alıntı Yaparak Yanıtla