Tek Mesaj Görüntüle
Eski 23-01-2008, 16:49   #85
midred

ömer bey, bulunduğumuz şu dönemde tüm bu kelimelerin,terimlerin daha da anlam kazandığını farkeden tek kişinin ben olmadığımın farkındayım. Mimarlık sadece, çizgilerden noktalardan ibaret değildir. Bir oda olarak alınacak tutumun kültürel,çevresel ve insan bazında olumlu ve olumsuz etkilerinin ne kadar büyük olacağı hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir.Mimarlık için Mimarlar grubunun bildirilerinde bunların yer almaması bence bir artı değildir.Gerçekleri insanlara söylememek de bir marifet değildir. Ayrıca tamamen elimdeki internet imkanı ve sizin kapsamlı siteniz yoluyla öğrendiğim Tarlabaşı ve Haliç kentsel dönüşüm projelerinde isimleri bulunan mimarların bildirilerde imzalarının olduğunu görünce de, kendi adıma şaşırdım ve önceden sıcak baktığım bu grubu sorgulamaya başladım. Araştırdıkça alttan daha bir sürü şey çıkmakta ama hadi hayırlısı..
Körü körüne bir savunucu olarak gözükmek istememekle beraber çok eleştirdiğiniz mevcut oda yönetiminin bu konudaki tutumu bence hayranlık vericidir. Gençlere kapıları kapalı dediğiniz oda,biz ne zaman gitsek kapısını bize sonuna kadar tüm imkanlarıyla açtı. Ödevlerimizde, araştırmalarımızda en büyük kaynağımız sizin arşiviniz ve mimarlar odası kütüphanesidir.Hocalarımızın bile bizimle ilgilenemediği noktalarda özellikle proje tashihlerinde ben kendi adıma büyük yardımlarını o gördüm. O açıdan Odayla gençler arasında bir iletişimsizlik sorunu varsa bence bu tamamen odadan kaynaklanan bir problem olamaz. Ben çok da güzel iletiştim
midred offline   Alıntı Yaparak Yanıtla