|
Biraz önce Açık Radyo'da Sayın Deniz İncedayı'nın beyanatını dinledim.
Çok tekrarlı bir konuşması oldu. Bazen aynı cümleleri tekrarladığı için ben özet geçiyorum. Kendisi gerekirse forumumuza üye olup eksiğim varsa ekleyebilir.
Kendilerine karşı grubun "ticari" tarafı temsil ettiğini söyledi.
Mimarlar Odası'nın her şeye karşı olmadığını ancak proje çizilmemesi gereken yerde düşünsel paltrom yarattığından bahsetti.
Ayrıca programı sunan kişi, "Mimarlara yol açın" hareketinin web adresini de verdi ama doğrusu bu hareketten birinin de konuşması olurdu.
Sayın İncedayı, teknik kongrenin ve oylamanın yapılacağı yeri de dinleyicilere aktardı.
Şimdi Sevgili Simla,
İşte bunun gibi bir programda yapılan konuşma gibi kibar ve düşüncelerini belli eden konuşmalar olsa biz de bu kadar sert yazmazdık.
"Konsept giysi" bizi hareketlendirmedi, Mimarlara mektup gibi Oda'nın imkanlarını kullanan saçma sapan bir yazı hareketlendirdi.
Bhiç Ak'ın hepimizi AKP'nin adamı yapması bizi çok çok üzdü. Bu haddini bilmezlik nedir cevap ver. En azından töhmet altına aldığın kişilerden, kendim adına soru sordum. Cevap yok.
Kısaca bu yöntemi belleyen ve kullananlar biz ya da ben değilim.
Mücella Hanım ve Behiç Bey'in yazılarının bir kere daha okunması argümanlarımın doğru olduğunu açığa çıkartacaktır.
Deniz İncadayı'nın konuşması kibardı. Yani bizi AKP adamı yaptı mı yapmadı mı bilemem ama bu halka açık konuşmasında sadece "ticari" düşünceli dedi. Katılmıyorum dediğine ama en azından suçlamadı töhmet altında bırakmadı.
Aradaki fark budur.
|