|
Mimalar Odası Antalya Şubesi Seçimleri 2008
''ÖTEKİNİ DİNLEMEYİ ÖĞRENMEK''
Mimarlar Odası Antalya Şube seçimleri 12-13 Ocak tarihlerinde oda binası konferans salonunda yapıldı.Yaklaşık 50 kişinin yer aldığı salonda Yönetim kurulu üyeliğine aday olan arkadaşımız aşağıdaki konuşmayı yaptı.
Umarım İstanbul BK Şube seçimlerine katılacak olanlara birşeyler ifade eder,yararlı olur.
Not:Bizler bu seçimlere son iki haftalık bir çalışmayla katıldık ve oy vermeye gelen (toplam 1371) 539 üyelerden %22 oy alabildik.Mevcut yönetim iki yıl daha görev aldı.
İlhan Şahin
SEVGİLİ ARKADAŞLAR MERHABA
Birsen Tanyeri, Yenilikçi Mimarlar Grubu, Antalya,12.01.2008
Bugüne kadar bu kürsüye çok az çıktım. Fazla konuşmanın bir anlamı olmadığını biliyorum. Aslolan ne konuştuğumuz ve ne yaptığımızdır. İki yılda bir yaptığımız kurullarda konuşmamız gerek. Bu kurul daha öncekilere benzememeli.
Gerçek sorunlarımıza, sahici çözümler bulmanın yolu bu kurullarda bu sorunları konuşmaktan geçiyor. Bazen içimizden geçirdiklerimizi, bazen ikili üçlü toplantılarda meslektaşlarımızın kendi aralarındaki yakınmalarını burada bugün yüksek sesle dillendirmemiz gerek.
Yaşadığımız oda-üye sorunlarını aşmanın bir yolu tüm sorunlarımızı tartışarak nasıl aşacağımızı, aşabileceğimizi bulmaktır. Tartışma uygar bir şekilde yapılmalı, burada bulunan meslektaşların birbirine rencide edici sözler söylemekten kaçınmalarını diliyorum. İnşallah bunu başarabiliriz. Bunu şu söz güzel ifade ediyor.
“ÖTEKİNİ DİNLEMEYİ ÖĞRENMEK, ONUNLA KONUŞMAYI ÖĞRENMEK DEMEKTİR.”(DAVİD MORLEY)
Bu güne kadar bu ülkede birileri diğerlerini hep öteki ilan etti. O yüzden kendini asil sahip, diğerlerini azınlık olarak gördü.
BU YÖNETİM ANLAYIŞI ne yazık ki meslek odalarında da hakim hale geldi.
Sorunların temelinde yatan asıl neden YÖNETME erkini yıllardır ellerinde bulunduran YÖNETİM ANLAYIŞLARINDAN kaynaklanıyor. O yüzden benmerkezci, demokratik ve katılımcı olmayan, statükocu bu yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor. Onun yerine katılımcı, demokratik, eşitlikçi bir oda anlayışını hakim kılmak zorunlu hale geldi.
Bizleri yaklaşık 20 yıldır dönüşümlü olarak yöneten arkadaşlar ne yazık ki sorunlarımızı çözmek yerine bizleri ÖTEKİ ilan ederek odadan uzaklaşmamızı sağladılar. Sorunlarımız çözülmedi, aksine artarak bir çığ halini aldı.
Eğer bu yönetim anlayışını değiştiremezsek ki,(biz değiştirmek için buradayız)ŞİKÂYET etmenin anlamsız olduğunu söylemek istiyorum.
Bu güne kadar gelen yönetimlere söylenen tek şey vardır “SİZ BU SORUNLARIN KAYNAĞISINIZ” o yüzden sorunlarımıza çare olamazsınız!!!
Artık bu görevi başkalarına devredin.Yıllardır insanlar düşüncelerini açığa vurmaktan çekindiler.
—Acaba bana zorluk mu çıkarırlar?
—Acaba bana bir şey olur mu? ......Diye insanların yüreğinde korku duvarları oluşmuş. Ben bunu duyuyorum, görüyorum ve yaşıyorum. İşin acıklı yanı da bu. Kendilerini “sosyal demokrat” olarak tanımlayan dostlarımız insanların seslerini çıkarmamalarının temelinde yatan şeyin sevgi değil, korku olduğunu görmekten o kadar uzaklar ki
“KÖR OLMA DA GÖR BİZİ” diyesi geliyor insanın.
Sevgili arkadaşlar sorunlar hep olacak ama asıl olan sizin odanıza sahip çıkıp, “BU ODA BİZİM ODAMIZ” diyebilmenizdir. Bu odaya biz aidat ödüyor isek, mesleki denetim harcı olarak almadığımız paraların %2 sini ödüyorsak ve bu oda bize karşılığında parasız hiçbir şey vermiyorsa artık biz bu duruma seyirci kalamayız, kalmamalıyız.Mesleğimizi düştüğü yerden kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. İşte bu yüzdenŞİMDİ ODAMIZA SAHİP ÇIKMA ZAMANI diyoruz.
Birsen TANYERİ
En son ilart tarafından düzenlendi : 23-01-2008 00:30.
|