Tek Mesaj Görüntüle
Eski 22-01-2008, 10:55   #44
hakkiyirtici
Arkitera Üyesi

hakkiyirtici'in Avatar'ı

Selam Ömer,
Öncelikle tümüyle yanlış anladığını düşünüyorum. Her iki tarafada eşit mesafeden bakmaya çalışan, eleştirel bir metin yazmayı amaçlamıştım. Ama sen beni hemen etiketleyip bir yere koyuyor, kendi kafanda bir yerlere dahil ediyorsun. Evet odanın 22950 numaralı üyesi olarak çok doğal bir şekilde oda ile çalışmalarım oldu, etkinliklerine katıldım. Bu beni bir anda senin sözlerinle "çıkar gruplarının aleti" yapmaz. Tam tersi orada da düşüncelerimi savundum, gereken eleştirilerimi yaptım. Aynı şekilde Arkitera'nın da etkinliklerine de bir mimar olarak katıldım (ilk aklıma gelen 1. Mimarlık Festivaline konuşmacı olarak davet edilmem ve yazdığım sanırım 3 köşe yazısı -birisini doğrudan Arkitera talep etmişti-). Senin düz mantığın ile ben şimdi Arkitera grubunun da mı içinde oluyorum ya da gerçekten beni nerede görüyorsun? Farkında mısın sentetik olarak iki kutup yaratmış durumdasın ve bir 3. görüşün ya da her iki tarafa da eleştirel bir yaklaşım olabileceğinin farkında değilsin, ki ben de senin aslında bunu anlayabilecek kıvrak bir düşünce yapısına sahip olduğun biliyorum.

Odanın zaafiyetleri ortada, bunu yazılı olarak da dile getirmişimdir, sözlü olarak etrafımda ve hatta doğrudan odanın kendisine de defalarca söylemişimdir -ki bu forumdaki yazımda da odayı demode olmakla, mimarlığın taleplerini karşılayamamakla eleştiriyorum-. Düşündüğünüzün aksine oda içinde de kendi durumunun farkında ve daha katılımcı, açık, yeni birşeyler yapmak isteyen insanlar var. Aynı şekilde "mimarlığa yol açın" oluşumunun da daha net olmasını talep ediyor, sitedeki niyet mektubu keşke daha açık olsa ve sadece neyi değil nasıl gerçekleştireceğini tarif etse diyorum. Ve eleştirimi tekrarlıyorum, yapmak istediklerinizi ve nasıl yapacağınızı sloganların gürültüsü ile bastırmayın. Forumda bu anlama gelen bir iki yazı daha dikkatimi çekti. Lütfen bunu yapıcı bir eleştiri olarak kabul et.

Borcunu Ödemeyen mimarlar yazım ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. Yazım ilk yayınlandığında sizin deyişinizle "çok ses getirmişti". Sonra foruma taşındı ve tartışıldı. Ardından odadan doğrudan bana "gelin beraber çalışalım, konuştuğunuz konu ile ilgili çözüm üretelim" diye bir davet geldi. Tam da sadece konuşan biri olmamak ve birşeyler yapmak ve bir oda üyesi olarak sadece dışardan değil içerden de olaya bakmalı diye düşünerek önyargısız bir şekilde bu samimi davete evet dedim. Bu arada sanırım "mimarist" ya da "mimarlara mektup" da daha sonra hepimize gönderilen icra memuru tehdidi ile ilgili, "anlamını aşan bir mektup olmuştur, üyelerimizden özür dileriz" diye bir açıklama yapıldı. Bu açıklama da dolaylı olarak katkım olduğunu ve en azından odanın bu hatasını itiraf ettirebildiğimi düşünüyorum.

İnandığım ve düşündüğüm şeyleri ifade edebileceğim her platformda (bu oda, arkitera ya da başka bir mecra) bulunmak ve üretmek benim en doğal hakkım ve bu beni kimsenin çıkar gruplarına dahil etmez. Aksinin çok sığ bir görüş olduğu kanısındayım.

Eğer bir arkadaşlığımız olduğu düşüncesinde samimi isen lütfen insanları bu kadar kolay harcama...
hakkiyirtici offline   Alıntı Yaparak Yanıtla