|
Sayın Aslı ÖZBAY;
Vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkür ederim, Nuran ismi daha doğru galiba ben (Nurhan yazmışım), şimdi mimari projenin komisyonca kabulü aşamasındaki müellif ismin Nuran Karaaslan olduğunu söyleyebilirim, Merih ismi olmayabilir ve bu proje uygulanmaya başlanmış idi, gene hafızam beni yanıltmıyor ise, tayinimi 1996 yılı Mayıs ayında Aydın'a yaptırdığım günler de, bu fazla ödemenin tespiti aşamasındaki çalışmada iki topoğraf ve bir inşaat mühendisi ile birlikte bulundum, teknik raporunu da müdürlüğe sunmuş idik, ilk soruşturmayı da Kültür Bakanlığının müfettişleri yapmış o aşamada da, tarafımdan konu ile ilgili bilgilerin içeriği ile bağlantılı açıklayıcı ifadem alınmıştır, Bayındırlık Müdürlüğündeki üç memurun haricinde de, eski Bayındırlık İl müdürü hakkında da gereken yapılmış olabilir !!!
Fazla ödemenin yapılmış olması, aslında işin bitirilmesine engel değil idi, çünkü yüklenici firmaya geri ödemesi yaptırılabilirdi, galiba ucuz siyasetlerin girdabına kurban edilmiş bu yapıt...
Evet bu kültür merkezinin ilk aktivetisin de, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını bilmekteydim...
Sonuç olarak, harcanan milyarların boşa gitmesi beni üzdü...