|
che vuoi?
Arzumuz şu aslında:
Proje grubum ve ben meydan üzerine hiperbolik paraboloid çelik strüktürlerden oluşmuş bir tasarım düzenliyoruz.Amacımız basit: Oradaki yaya akışı içerisinde en basit olarak meydanın tercih edilecek bir hal alması (yoğun bir yaya aşıkı var ve meydanın iki tarafındaki çoğu büfe tarzı şeylerle işgal edilmiş kaldırımlar var) ve sergiler, şenlikler ve benzeri için tasarım yapmak.Projemiz bu.Alanı incelemeye gittiğimde şunu düşünmeden edemedim: Bizler daha birinci sınıf öğrencileriyken, henüz daha proje aşamasındayken bile oraya en ufak bir yapı kondurmaya çalışırken bile ilk önce meydan nedir ve insanlar için ne ifade etmelidir sorusuyla başladık. Ve yaklaşık 2 haftadır kafamı kemirmekte bu soru. Bırakın tasarım yapmayı, alanı tanımak, ihtiyaç listesi çıkarmak ve kullanıcıları belirlemek o kadar çok vaktimi alıyor ki, bazen doğru tasarımı yapmaya zamanım kalacak mı acaba diye endişeleniyorum.Ama şunun da bilincindeyim ki, (olması gereken bu sanırım, yanlışım varsa lütfen düzeltiniz) bu hazırlıklar olmadan ortaya sağlıklı bir ürün çıkmayacaktır. Evet, daha öğrenciyken bile biz bu kadar düşünmeliysek, acaba bu meydanı boş, amaçsız, yapay, duygu ve tasarımdan yoksun bir alana çevirenler nasıl bir mantık yürütüyorlar, metodları hangi bilimsel yönteme dayanıyor, anlamadım. İşte en zoru da bu, haksız mıyım?
|