Alıntı:
Orijinal metin filizabaka tarafından gönderilmiş
cimentolu_kedi, zemin etüdlerinde tarıma uygun yerlerde elbette tarım yapılmalı, imara açılmamalı! Böyle olmalı.
İhtiyaca binaen yapılmakta olan konutlar da 1.sınıf tarım arazilerinde yapılmak zorunda değildir. Ayrıca yeşil ot ve ağaçların insanlardan daha önemli olduğu tartışılır!
Tarıma uygun hektarlarca toprağı üretebilecek teknoloji de halen yok bildiğim kadarıyla...o yüzden belediyeler, alternatif tarım alanı yaratamayacaklarından alternatif konut alanları bulmak zorunda. Üstelik Bursa Ovasının sınırları dışında olmalı!
Tarım alanlarını imara açmak için bir çok bahane üretilmekte/üretilebilir. Bu bahaneleri üretenlerin haklı olmadıklarına, seçimlerinin yanlış olduğuna, kentlerin yapı çöplüğüne dönmüş olması bir kanıtdır.
|
filizabaka benim arsam var tarıma uygun,ama tarım ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum ;ot falan.Arsama ev yaptırmak istiyorum,tapulu arsam istediğimi yaparım dimi....yaparım yaparım.(ben yaparsam yeşile zarar vermem de
Haklısınız,bir yandan tarıma alışdırıyoruz bölgeleri GAP projesi mesela,bir yandanda tarıma kapatıyoruz .
Yukarda arkadaşımın bahsettiği gibi,ne kadar güzel söyledi (bunu kenara yazacamm) "-kentler de yapı çöpüğüne dönüyor..."
" Yapılar içinde yeşil istemiyozur,Yeşil içinde yapı istiyoruz"
her belediye bu prensibi izlese güzel olmaz mı?