Tek Mesaj Görüntüle
Eski 27-12-2007, 11:38   #39
Metin Karadağ
Arkitera Üyesi

"Hazırlık..."

"Hazırlık için..." demiş olmasın sakın?

Bir de 35 kredi Mimarlar Odası'nın değil UİA'nın 5 bölgesinde yapılan benzer çalışmalarda şöyle bir tanım genel kabul görmüş, "... bir mimar yılda en az bir haftasını mesleki gelişimi için ayırmalıdır..."

Bu da haftalık çalışmanın ortalama 35 iş saatine denk geliyor. Hazırlık süreci tamamlandığında yani 2010 ile birlikte kesin olarak 35 kredi/saat uygulamasına geçilecek.

Uyum süreci için 15 kredi olarak yönergeye girdi...

Kredi mi, saat mi konusu çetrefilli gibi görünsede, "kredi/saat değerlendirme kriterleri" her bölge ve ülkenin özelliğine uygun yoruma yol açıyor.

Örneğin; "Türkiye büyük ölçüde 1. derece deprem bölgesi..." Almanya'da çalışan mimar için bu bir anlam taşımıyor. Çünkü depremsellik yok gibi... Ama burada önemli faktör. Burada çalışacak Alman mimar için niye zorunlu olmayacağını açıklamak güç...

Almanya'da "Baca Ustaları Derneği"nden(adını hatırlayamadım) onay almadan belediyeye proje götürmeniz olanaksız...

Bunun gibi 11 ana alanda yüzlerce konuda seminer çok geniş ve farklı yelpazede yer alan mimarlara sunulmak üzere hazırlanıyor...

Tüm bu kredileri Mimarlar Odası SMG kredileri ile tamamlamak diye bir şey sözkonusu değil. Mimarlar Odası SMG Merkezi'ne akredite olmak için başvurup onay almış kurumların seminerleri de (listeler halinde ilan ediliyor zaten) kredi alınabilecek alanlar...

2008 için eksiği olanlar eksiklerini 2008 içinde tamamlayabiliyorlar...

Alıntı:
Orijinal metin phin tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Özel bir beklentim yok inanın. Sadece merak ediyorum.

Geçen hafta bir seminerde mimarlar odası yetkilisi bu kredilerin avrupadaki eğitim sistemine denklik sağlanması için verildiğini söylemiş. Ben yazıları bir taradım ama böyle bir maddeye rastlamadım, ayrıca Metin Karadağ'ın yukarıdaki yazılarından birinde MO sının hedefinin yıllık 35 kredi olduğu yazıyor.

Bu konuda bilgisi olan var mı?