Tek Mesaj Görüntüle
Eski 22-12-2007, 15:53   #7
cimentolu_kedi
Ziyaretçi

Resim biraz dikkatli baktım, resimde çekilen yer beton şantiyesi gibi, arkadaki yığınlar da agregalar olmalı.
Son halini merak ediyorum, ama resimde gösterilen yere toki inşaatının yapılacağını sanmıyorum çünkü yer uygun değil, dağın eteği ve beton şantiyesi var.
Resime bakın sol alt köşede düzlük başlıyor TOKİ binaları da oradan başlıyor olmalı.
Bu arada 17400 konut çok yüksek bir rakam bir senede iki senede... yapılmaz.
Bunun malzeme temini var, hakedişleri var önemli olan da hakedişlerin karşılığı zaten, ayrıca yapılan imalatların kontrolü de çok mühim.
Sonuç olarak bunlar toplu konut yapım aşamasında sık sık karşılaşılan sorunlar ve bazen epey zaman alıyor. Zaman alması demek oradaki yeşilliğe daha çok zarar vermesi demektir.
Şahsen çok üzülürüm eğer 1.sınıf tarım bölgesine yapılıyorsa veya kesinlikle karşısına daha sağlıklı alternatif bir tarım bölgesi çıkarmaları gerekir.
İmkanlar tokinin başka bir alana yapılmasını sağlayamıyorsa en azından elimizdeki yerleri değerlendirelim, yani yakınlarını.
TOKİ nin sağlıklı yapılması da bizi etkiliyor yeşil alanlara yapılması da bizi etkiliyor, yeşil alanlara yapılmasını durduramıyorsak en azından kontrollü sağlıklı bir şekilde yapılmasını diliyorum

En son lumina tarafından düzenlendi : 22-12-2007 16:08.
  Alıntı Yaparak Yanıtla