Bir kamuoyu araştırması yapayım dedim.
Önce foto bulayım.
Keçiören'de ki Yapılaşma hakkındaki görüşleriniz,önerileriniz
Bu adrese gidince ilk bir iki mesajın gerçekten doğru gözlemler içerdiğini gördüm. Sonrası ise fena. Yani burasını sevmeyenler kötü demiyorum ama çoğunluk mutlu. Yeni bir konu açmak istemiyorum ama ben de mimari açıdan Fazıl Say'ın müzikal yeteneklerine sahip olsaydım belki ben de terkederdim. En azından iyi ki Keçiören'de oturmuyorum.
Şimdi diyorsunuz ki sen böyle bir görüşe sahip olmadığın için olanları yargılıyorsun. Eh peki 2005 yılında bu amblem seçildi eskisi atıldı gitti. Bu amblem nedir? Bu despotluk değil midir. Beğenmediğimiz Kadıköy Belediyesi bile (yine grafik değeri düşük olan benim pek beğenmediğim) bir amblem seçti ama yine de herkese sordu en azından.
Açıkçası sizi alıntılarla baş başa bırakıyorum. "Millet layığıyla yönetilir" cümlesini yazmamak istiyorum ama...
--Yazan merek---
Kimse Bana Keçiören'de yapılan o uyduruk ortaçağ kalelerini, gökden inme şelaleleri, abuk subuk anıtları ve bir sürü kitsch binayı güzel diye anlatmasın. Göz var nizam var bir ülkenin başkentine yakışmıyor bunlar. Keçiören Belediyesi bir şey yapmak istiyorsa Avrupa'nın en büyük Kütüphanesini yapsın veya Türkiye'nin en büyük Havuzunu yaptırtsın olmadı Dev bir Lunapark yapsın ama öyle ucuz bayağı işlerle uğraşmasınlar. Bir şehrin orta yerinde hiç Koskoca Şelale olur mu? Keçiören'de Estergon Kalesi bozuntusunun işi ne? Tütün deposu gibi belediye binası yapmak israf değilmidir? Plastikten yapılmış üzerinde bir at nalı eksik heykeller bir şehri ne kadar güzelleştirebilir? Moğolistandaki anıtlar nere Ankara nere?
----
---- yazan zafer ----
Cumhuriyet kulesi yukariya yapiliyor, yokusu ciktiktan sonra.. Resimlerini
aradim ama bulamadim..
Keciörenli oldugum icin biraz anlatayim o mahali:
Estergon Kalesi ne gelmeden önce Türkiyenin en büyük, en cirkin, en
gereksiz Belediye Binasi var.. O kadar büyük ki binanin sadece yarisi
kullaniliyor, bir cok odasi bos. Belediye binasinin dibinde Türk
beyliklerinin bayraklari, ve kurucularinin büstleri var. Zeynep'in de dedigi
gibi tam karsida Orhun anitlari

Hala da ordalar maalesef.. Karsi tarafta
ise dünyanin en büyük yapay selalesi

. Allahtan yeni Migros acildi
oraya o biraz toparliyor ortami..
Unutmayalim Turgut Altinok MHP'den secilmisti ilk senesinde, son secimde
Fazilet partisinden.. Simdi ise sahiden bilmiyorum..
Bu arada Karaca'nin buldugu resim baya eski, su an kale beyaz mermerle
kaplanmis, bu yaz acildi acilacak durumdaydi, belkide simdiye acilmistir..
Girisinde dev boyutlarda bir merdiven var, cikmaya üsendim girmedim
icine, vallahi bence bi 1000 basamak vardi
----
Budur.