----- Alıntı---
BİNALARA ESTETİK ŞARTI
Keçiören’in imar problemini büyük ölçüde çözüme kavuşturan Keçiören Belediyesi, daha güzel bir Keçiören için bir dizi çalışma başlattı. Keçiören’de faaliyet gösteren mimarlarla görüşmeler yapan Keçiören Belediyesi İmar Müdürlüğü, mimarlar için örnek teşkil edecek katologlar hazırladı. Yeni yapılacak binalarda uyulacak şartlar konusunda mimarlara öneriler getiren Keçiören Belediyesi, eski binalarda meydana gelen yıpranma ve çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için de bina yönetecilerini uyarararak onarım ve boyaların yenilenmesini istiyor. Güzel ve estetik görünümlü binaların Keçiören’in daha da güzelleşmesine büyük katkısı olacak. Hızlı bir yapılaşma yaşayan Keçiören’de, belediyenin bu girişimiyle göze hoş görünmeyen ve tüm Keçiörenliler’in rahatsız olduğu görüntüler ortadan kalkacak. Böylece Keçiören daha da güzel bir ilçe haline gelecek. Keçiören Belediyesi’nin görsel kirliliğe son vermek amacıyla başlattığı bu çalışma Türkiye’de ilk. Şimdiye kadar Türkiye çapında hiçbir belediye şehrin güzelleşmesi için bu tür girişimler başlatmaya
cesaret edemedi. Bu arada 5-6 yıl öncesine kadar büyük bir köy görünümünde olan Keçiören bugün modern yapıların bulunduğu güzel bir ilçe haline geldi. Keçiören Belediyesi her yıl ortalama 500 dolayında inşaat ruhsatı veriyor. Bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

--ALINTI---
Ben bu katalogu görmek istiyorum. Arkitera Mimarlık Merkezi sonuçta bir basın kurumu. Bunu elde edebilirse çok memnun olacağım. Bu cesaretin "cahil cesareti" olduğunu tahmin ediyorum. Bu katalog beni aydınlatacak.
Teşekkürler.