Tek Mesaj Görüntüle
Eski 30-11-2007, 20:19   #10
etic
Arkitera Üyesi

etic'in Avatar'ı

...

Alıntı:
Orijinal metin E.D MİMARLIK tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sonuçta belediyenin verdiği emsali ve kat sayısını değiştiremiyeceğime göre, hayır ben bunu 5 kat yapmak istiyorum diye bi şey diyemezsiniz.Bu 13 katı nası yumuşatabileceğiniz önemli bence.Sizin söylediğinizide tam olarak anlıyamadım.Biraz daha açarsanız sevinirim..
Sayın E.D MİMARLIK ,

Belediyenin size vermiş olduğu emsal değerini kullanmak tabiki hakkınız. Sizinle birlikte işvereninizinde. Buna kimsenin birşey diyebileceğini sanmıyorum.

Bir önceki mesajımda söylemek istediğimi dahada açacak olursam, yollamış olduğunuz ilk resimde gördüğüm üzere yakın çevrede bu yükseklikte başka bir yapı yok. Yani bu tasarımınızda düşeyden çok yatayda dağılımı sağlayıp, sizinde mesajınızda belirttiğiniz üzere tatil yörelerindeki yüksek yapılara olan karşı duruşunuzu göstermiş olsaydınız. Sanırım daha az kat ile bahsini ettiğiniz emsal değerini tutturabilirdiniz. Tabi bu tasarımcının kendisine bağlı olan birşey. Bununda gayet bilincindeyim. Bunları söyleme sebebim sadece sizin ilk mesajınızda belirttiğiniz ve bana göre vurgulamak istediğiniz düşüncenizle çelişkide olduğunuzu görmemdi. Söylediklerimde art niyet aramamanızı rica ederim.

Şimdi herşeyi kenara bırakıp binayla ilgili daha doğrusu çatısıyla ilgili yorumuma gelirsek, dediğiniz üzere 4 katı değilde 1 katı çatı katı olarak değerlendirseydiniz bence çok daha iyi bir sonuç elde edebilirdiniz. Burada sormak istediğimde birşey var açıkcası. Bu dediğiniz çatı katlarını herhangi bir yapıdan esinlenmiş olabilme ihtimaliniz var mı?

Teşekkürler.